Oblíbené články

image

SPOLUPRÁCE Alternativní medicíny

PŘIDEJTE SE K NÁM ...

image

PORADNA

Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

image

Nový seznam nemocí

Přehledný seznam všech běžných nemocí.
 
  • ZAPPER CENTRUM

    ZAPPER CENTRUM

    Produkty a služby alternativní medicíny

    Měření a diagnostika

    Široká nabídka přístrojů a doplňků stravy

    Frekvenční a plazmové generátory, měřicí a diagnostické přístroje

    Odborné poradenství a individuální přístup

     

     

    Přečtěte si více
  • Alternativní medicína CZ

    Alternativní medicína CZ

    AlternativníMedicína.cz je zpravodajský a poradenský server pro odborníky i širokou veřejnost zaměřený na zdraví. Společně s lékaři, terapeuty, poradci a léčiteli hledáme a předkládáme nejnovější poznatky z praxe, které přinášejí kvalitní řešení na zdravotní problémy, které vás trápí.

    Těšíme se na vaší cestu ke zdraví a je naším posláním vám pomáhat pomocí kvalitních informací.

     

     

    Přečtěte si více
  • Revoluce v léčení všech nemocí

    Revoluce v léčení všech nemocí

    "Revoluce v léčení všech nemocí" je nejznámější kniha paní Huldy Clarkové. V knize popisuje příčiny všech nemocí a předkládá řešení včetně kazuistik ze své praxe.        Mezi hlavní 2 příčiny považuje:

    Parazity, na které platí elektronická a herbální léčba a

    Nečistoty, u kterých je nejjednodušší léčba se jim vyhnout.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • Produkty pro zdraví a pohodu

    Produkty pro zdraví a pohodu

    V dnešní době je na trhu spousta kvalitních produktů pro zdraví, ale je mezi nimi i mnoho takových, které vás směrem ke zdraví příliš neposunou a pouze se vydáte z peněz.

    Testujeme a představujeme kvalitní produkty pro trvalé a zářivé zdraví. Pokud máte nějaký tip, dejte vědět.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Účinky červeného a infračerveného světla

Pokud by existovala účinná pilulka, která by dokázala zastavit proces stárnutí pokožky, bojovat s neurologickými onemocněními, snižovat symptomy deprese a úzkosti, podporovat úbytek tělesného tuku, urychlovat regeneraci po fyzickém tréninku, zvyšovat sílu a vytrvalost, potlačovat určité autoimunitní stavy, bránit vypadávání vlasů a urychlovat hojení zranění, vše bez významných vedlejších efektů – tato pilulka by se stala doslova miliardovým fenoménem. Lékaři by doporučovali tuto pilulku stovkám milionů lidí jako denní nutriční doplněk, a celý svět by ji označoval za "zázračnou pilulku". Teď ale přichází ta zvláštní část: tato zázračná pilulka existuje, ale nepřichází ve formě pilulky. Místo toho je to červené a infračervené světlo, které má následující pozoruhodné účinky:

  • Zvyšuje energetickou vitalitu: Červené světlo způsobuje zvýšení energie v našich buňkách, což může poskytnout zvýšenou vitalitu a pocit živosti.

  • Bojuje s příznaky stárnutí a zlepšuje kvalitu pleti: Tím, že proniká hluboko do kůže, červené světlo podporuje tvorbu kolagenu, snižuje vrásky a celulitidu, a přispívá k zářivější a zdravější pokožce.

  • Podporuje odbourávání tuků: Červené světlo má schopnost stimulovat tukové buňky, což může vést ke zvýšenému odbourávání tuku a redukci hmotnosti.

  • Zlepšuje sportovní regeneraci a výkon: Výzkum naznačuje, že červené světlo může zvýšit rychlost hojení svalů po fyzickém cvičení, což může vést ke zlepšenému sportovnímu výkonu a rychlejšímu zotavení.

  • Ovlivňuje náladu a kognitivní funkce: Červené světlo může mít pozitivní vliv na náladu a kognitivní funkce, díky jeho schopnosti stimulovat produkci serotoninu a zlepšit psychickou pohodu.

  • Zrychluje hojení ran: Infračervené světlo bylo spojováno s rychlejším hojením zranění a podporou regenerace tkání.

  • Podporuje metabolismus a hormonální zdraví: Studie naznačují, že terapie červeným světlem může pozitivně ovlivnit metabolismus a hormonální rovnováhu.

Zkoumání vlivu červeného a infračerveného světla na lidské tělo probíhá již několik let a výsledky jsou ohromující. Více než 3 000 vědeckých studií potvrzuje různorodé zdravotní prospěchy této světelné terapie. Při průchodu bílého světla hranolem se rozděluje na jednotlivé barvy podle vlnových délek. Skvělým příkladem je viditelná duha.

Spektrum viditelného světla leží mezi přibližně 400 a 700 nanometry. Na konci tohoto spektra, kolem 600 až 700 nanometrů, se nachází červená složka světla. Nad touto hranicí pokračuje infračervená oblast, která sahá až k 1 100 nanometrů. Zejména v rozmezí 630-680 nm a 800-880 nm byly provedeny výzkumy, které objasňují výhody červeného a infračerveného světla. Zařízení pro terapii infračerveným světlem a červeným světlem byla schválena americkou agenturou FDA pro různé účely, včetně boje proti stárnutí, podpory růstu vlasů, léčby akné, zmírnění bolesti, urychlení hojení ran a podporu hubnutí.

Proč tato inovativní technologie není všude okolo nás?

V mnoha případech se zdá, že většina lidí věří, že zdraví můžeme dosáhnout jen prostřednictvím stříkaček nebo pilulek. Je však třeba se ptát, zda velké farmaceutické společnosti nejsou těmi, kdo by nejvíce ztratil, pokud by se tato představa změnila. Mnohé z těchto společností by byly nuceny změnit svůj způsob obchodování. Zvláštní je, že Světová zdravotnická organizace (WHO) šíří myšlenku, že slunce nás může poškodit. To přesto, že většina z nás má ráda slunečné počasí a dovolené u moře. Jak lze vysvětlit tuto rozporuplnou situaci?

Další otázkou je, proč se některé vlivné osobnosti snaží ovlivňovat přírodní procesy. Například Bill Gates navrhuje zpomalení účinků slunečního záření, zatímco Elon Musk a jeho satelity, s podporou FCC, zkoušejí manipulovat se zářením dopadajícím na Zemi. Toto chování vyvolává otázku, zda to nezasahuje do biologického života a zda tím nerespektujeme dlouhodobou harmonii mezi Sluncem a Zemí. Tisíce let se biologický život na Zemi vyvíjel v symbióze s přírodními elementy. Co tedy způsobilo to, že najednou se Slunce stává "nepřítelem"?

Je důležité si uvědomit, že farmaceutické společnosti jsou úzce propojeny s lékaři a lékárnami, kteří mají výhody z prodeje určitých léků, které často nesou vedlejší účinky, jenž jsou uvedeny v příbalovém letáku. Lékaři často nemají dostatečné povědomí o léčivých účincích slunečního záření, pravděpodobně z obavy o své pracovní postavení a stabilitu. Někteří lidé se domnívají, že výhody léčení pomocí červeného a infračerveného světla mohou být dosaženy pouze pomocí drahých laserových zařízení. Nicméně nový výzkum ukazuje, že tyto drahé metody nejsou nutné. Většina odborníků nyní souhlasí, že stejné účinky lze dosáhnout pomocí LED panelů pro terapii blízkého infračerveného záření a červeného světla, a to za zlomek ceny. Dokonce i jednoduchý pobyt na slunci může mít prospěšné účinky na naše tělo.

Předtím než se vydáte opalovat, je důležité zjistit, zda se v okolí nenacházejí telekomunikační antény, které mohou modulovat frekvence. Tyto frekvence jsou známy pro svou rakovinotvornou povahu a negativní dopad na genetickou informaci a zdraví. Tyto toxické účinky se mohou postupně kumulovat, což může vysvětlit narůstající počet civilizačních onemocnění. V dnešní době, kdy se zdá, že stále více lidí trpí různými nemocemi, se oficiální zdroje snaží poskytovat pouze obecné a nejasné odpovědi.

Významným hlasem v této oblasti je vědec Michael Hamblin z Harvardovy univerzity. Jeho odbornost v terapii blízkého infračerveného záření a červeného světla je všeobecně uznávána. Hamblin prohlásil: „Na začátku se výzkum v této oblasti zaměřoval na laserové světlo, přičemž se domnívalo, že má specifické vlastnosti, které nemají jiné zdroje světla, jako je sluneční světlo, zářivky nebo žárovky a nyní LED. Nicméně vědecké studie, které porovnávaly lasery s jinými světelnými zdroji s podobnými vlnovými délkami a intenzitami, neprokázaly mezi nimi zásadní rozdíly.“

Díky moderním poznatkům není nutné investovat desítky tisíc korun do drahých klinických procedur proti stárnutí nebo na léčebné kliniky. Doma lze provádět světelnou terapii za použití vlastních světelných zdrojů a dosáhnout stejných výsledků za zlomek nákladů. Stačí se obrátit k LED panelům pro terapii blízkého infračerveného záření a červeného světla. Případně si můžete dopřát opalování na svém vlastním balkóně. Nicméně důležité je provést předběžný průzkum a zjistit, zda v okolí nejsou telekomunikační antény, které mohou mít negativní dopad na zdraví.

Závěrem, i když se zdá, že moderní medicína má své místo a význam, je důležité být kritický a informovaný spotřebitel. Některé alternativní metody a přístupy, jako je terapie světlem, mohou nabízet překvapivé výhody za mnohem nižší cenu a s menším rizikem vedlejších účinků. Změna pohledu na zdraví a léčbu může mít dlouhodobé pozitivní dopady na naše životy.


Rozmělnění přírodního záření: co nám hrozí s 5G satelity?

Ve světě, který se neustále proměňuje a inovuje, vstupujeme do éry 5G technologie. Nicméně, za tímto pokrokem se skrývá otázka, zda je to za cenu, kterou jsme ochotni zaplatit. Skrze 5G satelity má být změněno naše přirozené sluneční záření – a s ním možná i osud naší planety a biologického života, který na ní existuje. Jsme tedy na prahu přechodné fáze, ve které nás osvícení musí dohnat. Otázkou, kterou si každý z nás musíme položit, je: Co je pro nás důležitější - pohodlná mobilita nebo zachování zdraví Země a významného vlivu Slunce?


Pět esencí bioaktivního světla: proč potřebujeme sluneční záření pro naše zdraví?

Je nepopiratelným faktem, že lidské tělo potřebuje světlo, aby se udrželo zdravé. Pět klíčových typů bioaktivního světla, které naše tělo potřebuje, jsou následující:

  1. Modré světlo - to, které řídí náš cirkadiánní rytmus, který následně ovlivňuje množství neurotransmiterů a hormonů.
  2. UV záření - umožňuje syntetizovat vitamín D z slunečního světla.
  3. Vzdálené infračervené záření - tato část slunečního spektra ohřívá naše buňky, stimuluje buňky a zlepšuje krevní oběh.
  4. Červené světlo - ovlivňuje mitochondrie v našich buňkách, zvyšuje produkci buněčné energie (ATP).
  5. Blízké infračervené (NIR) - stejně jako červené světlo, působí na mitochondrie a podporuje produkci buněčné energie.

Pochopení významu těchto pěti typů světla je klíčové, neboť moderní životní styl nám často nedodává dostatek této škály světla, což může mít negativní dopady na naše zdraví.

Chybějící vitamín D (z nedostatku UV záření) a narušený cirkadiánní rytmus (z nedostatečného modrého světla ráno a přebytku umělého světla v noci) mohou způsobit vážná onemocnění, jako jsou srdeční choroby, rakovina, obezita, diabetes a neurodegenerativní onemocnění. Vitamín D je neodmyslitelně spojen s řadou onemocnění, jako jsou Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba, diabetes, metabolický syndrom a srdeční choroby. Náš moderní životní styl s přebytkem umělého osvětlení v noci je také spojen s mnoha negativními zdravotními vlivy, jako jsou různé druhy rakoviny, deprese, přírůstek tuku, nespavost a špatný spánek.


Blízké infračervené světlo a význam červeného světla

Tato spektra světla, která přicházejí ze Slunce, jsou klíčová pro správnou funkci našeho těla. Vyvinuli jsme se v průběhu milionů let, abychom mohli využívat tuto energii pro naše buňky. Červené a infračervené světlo mají mnoho pozitivních účinků na naše tělo. Mimo jiné zlepšují funkci mitochondrií a celkovou energetickou vitalitu buněk.


Mechanismus světelné terapie: červené a blízké infračervené světlo

Tato terapie je založena na dvou klíčových mechanismech:

  1. Produkce Mitochondriální Energie: Hlavním mechanismem, kterým červené a blízké infračervené světlo působí, je stimulace tvorby ATP v mitochondriích prostřednictvím foto-receptoru zvaného cytochrom c oxidáza. Tento proces hraje klíčovou roli ve zvyšování buněčné energie.
  2. Hormetický Efekt: Dalším významným mechanismem je vytvoření krátkodobého metabolického stresu, který následně aktivuje protizánětlivé, antioxidační a buněčné obranné mechanismy. Tento proces je podobný tomu, jak cvičení posiluje svaly prostřednictvím dočasného stresu. Světelná terapie tedy provádí totéž pro naše buněčné obranné systémy, což vede k větší odolnosti a vitalitě buněk.

Světelná terapie s červeným a blízkým infračerveným světlem se tedy jeví jako způsob, jak efektivně využít přírodní světelné zdroje pro zlepšení našeho zdraví a pohody. Tato terapie může být zvláště prospěšná v dnešní době, kdy jsme často vystaveni umělému osvětlení a negativním vlivům moderního životního stylu.


5G satelity a změna slunečního záření

Náš moderní svět se neustále vyvíjí, a to včetně technologií, které se snaží usnadnit naši komunikaci a pohodlí. Jednou z těchto nových technologií je 5G, která slibuje rychlé a spolehlivé internetové připojení. Nicméně, s tímto pokrokem přichází i otázky ohledně jeho dopadu na přírodní světelné spektrum.

5G satelity mají potenciál změnit naši expozici slunečnímu záření, což může mít neodvratné důsledky na naše zdraví. Sluneční záření obsahuje široké spektrum vlnových délek, které ovlivňují naše biologické funkce. Změny v tomto spektru mohou narušit naši fyziologii a vést k různým zdravotním problémům.

Přechod na 5G může mít také negativní vliv na naši biologickou synchronizaci. Modré světlo z technologických zařízení a umělého osvětlení může narušit naši cirkadiánní rytmiku a ovlivnit hormonální rovnováhu. To může mít dalekosáhlé dopady na spánek, náladu a celkové zdraví.

 

Jádrem tohoto konceptu je jednoduchá pravda: Bez ohledu na to, kterou buňku osvítíte - ať už se jedná o svalovou, kožní, žlázovou nebo mozkovou buňku - všechny tyto buňky budou lépe fungovat, pokud mitochondrie v těchto buňkách budou produkovat více energie.


Výhody terapie blízkým infračerveným a červeným světlem:

– Zpětné omlazení pokožky a obnova mladistvého vzhledu
– Zpomalení procesu vypadávání vlasů a podpora nového růstu vlasů
– Redukce celulitidy
– Zrychlení hojení ran
– Zlepšení stavů fibromyalgie a chronické únavy
– Podpora léčby Hashimotovy hypotyreózy
– Snížení zánětů
– Zlepšení stavů deprese a úzkosti
– Posílení kognitivního výkonu
– Pomoc při hojení zánětu šlachové tkáně
– Zlepšení zdraví kloubů a artritidy
– Podpora orálního zdraví
– Redukce bolesti
– Zlepšení rychlosti usínání a kvality spánku
– Podpora zdraví mozku a zpomalení progrese Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby
– Zvýšení svalové síly, výdrže a regenerace
– Podpora spalování tuků


Hledání terapeutických vlnových délek a důležitost hustoty energie

Je však třeba mít na paměti, že ne všechny vlnové délky jsou si rovny, stejně jako ne všechna zařízení. Při hledání terapeutického efektu je důležité zaměřit se na vlnové délky v již ověřených terapeutických rozsazích.

Mnoho výzkumů doporučuje:

● 630 – 680 nm (optimální léčebné spektrum červeného světla)
● 800 až 880 nm (optimální léčebné spektrum blízkého infračerveného záření)
● nebo ideálně kombinaci obou


Důležitost hustoty energie v osvětlení

Dalším klíčovým faktorem je hustota energie, protože buňky potřebují dostatečně intenzivní červené světlo, aby jej mohly účinně využít. Při hodnocení hustoty energie stačí znát výkon světelného zdroje a plochu, kterou ošetřujete. Optimální je mít světelný zdroj s hustotou energie mezi 30 mW/cm2 a 100 mW/cm2 v blízkém dosahu (např. ve vzdálenosti 18 cm). Tím zajistíme, že dosáhneme terapeutických úrovní, které jsou doporučovány ve výzkumech, zejména pokud jde o pronikání do hlubších tkání.

Nové a aktualizované články

  • 1
TOPlist