Soda bicarbona - noční můra farmaceutického průmyslu
Podle výsledku vědeckého výzkumu se rakovině daří v prostředí, ve kterém je přítomna kyselina mléčná. Ta se vytváří, pokud konkrétní houba nebo plíseň žije bez dostatku kyslíku.
Také se zjistilo, že pokud se rakovinné buňky vystaví vysoce koncentrovaným molekulám kyslíku, kompletně je to zničí. Je těžké si pro kohokoliv představit, že tak běžná substance jakou je soda bicarbona - jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný) dokáže poskytnout daleko více přínosů, než drahé farmaceutické léky.
Existují však fascinující důkazy, že tato látka skutečně dokáže léčit hodně vážných onemocnění jako jsou například rakovina a cukrovka. Dokonce i lékařům je často doporučováno ji aplikovat, protože má úžasné vlastnosti.
Běžně se používá na onkologii i na jednotkách intenzivní péče
Je nutné zde zdůraznit, že soda bicarbona je široce zkoumanou látkou a používá se v praxi již mnoho let, dokonce i samotnými onkology. Toxicita chemoterapie a radioterapie je tak vysoká, že jejich aplikace často poškozují a ničí důležité životní orgány jako jsou játra a ledviny. Proto se pacientům při chemoterapii a radioterapii běžně podává jedlá soda, aby se předešlo selhání těchto orgánů.
Na celém světě si informovaní tuto látku přidávají do vody, s cílem léčit různé zdravotní problémy, včetně klinické acidózy a dalších onemocnění.
Také se ví, že její aplikace zachránila mnoho životů na jednotkách intenzivní péče.
Kombinace jedlé sody s dalšími přírodními substancemi, například solemi jódu nebo hořčíku, vytvářejí směsi, které jsou v medicínském světě zázrakem.
Acidobazická nerovnováha narušuje v těle biochemické reakce
Hlavním problémem, co se týká lidské fiziologie je nedostatek bikarbonových iontů. Výsledkem je potom snížení hodnoty pH v krvi, ale i v tkáních, včetně mezibuňkových prostorech.
Enzymy jsou základní součástí biochemických reakcí. Jsou však vysoce senzitivní na úrovně pH. Reakce probíhají nejlépe v prostředí, které není kyselé. Fakt, že buňky fungují nejlépe v mírně alkalickém (zásaditém) prostředí, dodává sodě bicarboně značnou kredibilitu.
Dieta a udržování acidobazické rovnováhy
Strava sehrává při udržování správných úrovní pH v těle důležitou úlohu. Bohužel, naše moderní dieta způsobuje snižování těchto úrovní a následně vytváří v těle
kyselé prostředí.
Buněčné aktivity a funkce jsou narušeny v případě, že se tkáně soustavně nachází ve stavu pernamentní nerovnováhy
Při nízkých úrovních začínají buňky kolabovat. To potom následně vede k nemocím například jako jsou:
- rakovina
- cukrovka
- osteoporóza
- gastritida
- onemocnění srdce a cév
- a mnoho dalších
Soda bicarbona přispívá k transportu kyslíku tím, že rozšiřuje cévy a napomáhá jeho uvolňování do buněk. Tím se v buňkách zvyšuje pH.
Nemoci, kterým předchází konzumace jedlé sody
Pokud je například pH moči vysoké (zásadité), nedochází ke krystalizaci odpadních látek metabolismu v močovém traktu.
Je známým faktem, že kyselina močová způsobuje dnu, ledvinové kameny, cukrovku a nemoci srdce.
Alkosan je toxická sloučenina, kterou vytváří houby v kyselém prostředí. Je dokázané, že tato látka vyvolává více druhů rakoviny a cukrovku.
Orální konzumací jedlé sody dokážete zabránit onemocněním jako je artritida, dna dokonce i chřipka. Také napomáhá slinivce správně vykonávat její funkce, mezi které patří převážně tvorba inzulínu a bílkoviny štěpících enzymy.
Nezáleží na tom, jestli je člověk postižen chorobou srdce, rakovinou nebo chřipkou. Jakmile se mu podá kombinace jedlé sody a chloridu hořečnatého, jde o účinnou a bezpečnou léčbu. Tato kombinace je tak účinná, že dokáže zbavit buňky, tkáně i celé orgány všech toxinů a kyselin.
Jak užívat sodu bicarbonu?
- při akutních onemocněních jako je chřipka či nastydnutí: 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 4 až 6 denně po dobu několika dní
- při chronických onemocněních anebo jako formu prevence: 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 2 x denně po dobu několika týdnů. Po čase si dejte na chvíli pauzu a potom kúru zopakujte
- Vodu se sodou bicarbonou užívejte vždy alespoň 30 minut před jídlem. Její užití po jídle by neutralizovalo kyseliny v žaludku a tím by došlo k narušení trávení jídla
- Nikdy neužívejte více než 5 čajových lžiček denně
Závěr
Soda bicarbona nebo také jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný) je zajisté zázračná přírodní substance. Je levná, účinná a nedá se patentovat. Není proto divu, že pro farnaceutický průmysl je doslova noční můrou.
Zdroj: Baking soda - The Nighmare of the Pharmaceutical Industry