Oblíbené články

image

SPOLUPRÁCE Alternativní medicíny

PŘIDEJTE SE K NÁM ...

image

Nový seznam nemocí

Připravili jsme pro Vás přehledný seznam všech běžných nemocí. Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

  • Alternativní medicína CZ

    Alternativní medicína CZ

    AlternativníMedicína.cz je zpravodajský a poradenský server pro odborníky i širokou veřejnost zaměřený na zdraví. Společně s lékaři, terapeuty, poradci a léčiteli hledáme a předkládáme nejnovější poznatky z praxe, které přinášejí kvalitní řešení na zdravotní problémy, které vás trápí.

    Těšíme se na vaší cestu ke zdraví a je naším posláním vám pomáhat pomocí kvalitních informací.

     

     

    Přečtěte si více
  • Revoluce v léčení všech nemocí

    Revoluce v léčení všech nemocí

    "Revoluce v léčení všech nemocí" je nejznámější kniha paní Huldy Clarkové. V knize popisuje příčiny všech nemocí a předkládá řešení včetně kazuistik ze své praxe.        Mezi hlavní 2 příčiny považuje:

    Parazity, na které platí elektronická a herbální léčba a

    Nečistoty, u kterých je nejjednodušší léčba se jim vyhnout.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • Produkty pro zdraví a pohodu

    Produkty pro zdraví a pohodu

    V dnešní době je na trhu spousta kvalitních produktů pro zdraví, ale je mezi nimi i mnoho takových, které vás směrem ke zdraví příliš neposunou a pouze se vydáte z peněz.

    Testujeme a představujeme kvalitní produkty pro trvalé a zářivé zdraví. Pokud máte nějaký tip, dejte vědět.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • PYRAMIDY

    Lidé si pod pyramidou nabíjejí vodu, kterou pak pijí, zalévají s ní kytky, či ji používají pro obklady.

    Dávní vládci a civilizace si stavěli pyramidy, které jim sloužily k získání nadpřirozených schopností a jejich mysl povznášely a rozvíjely.

    Ne každý dnes ví, že pyramida je tvarový zářič, neboli transformátor energie, který dokáže působit na hmotný vesmír, ale také na živé organismy.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Miso

Miso je původem z Japonska.

Dle dlouhodobých výzkumů se zjistilo, že na sebe váže těžké kovy, které máme v organismu a tím se stává velmi silným pomocníkem v prevenci proti rakovině, srdečním chorobám a také leukémii, protože látky, které obsahuje se podílejí na detoxikaci krve.

Miso je velmi uznávanou potravinou pro podporu zdraví a pochází z Dálného Východu. Dnes ji však už běžně koupíme v obchodech se zdravou výživou i u nás.

Účinky:

Jedná se o fermentovanou pastu ze sójových bobů, soli a určitého druhu obilí. Tedy "upravenou" za pomoci kvašení či rozkladu.
Obsahuje esenciální aminokyseliny, některé vitamíny a minerály.
Nepasterizované miso je cenným zdrojem enzymů, napomáhá tak při trávení.
Při denní konzumaci by miso mělo pomáhat při snížení hladiny cholesterolu, zlepšovat kvalitu krve a rušit účinek některých karcinogenních látek.

Druhy:

Miso můžeme rozdělit na několik druhů - vždy dle způsobu výroby. Buď ho lze vyrobit pouze ze sójových bobů nebo smísit sóju a obilí. Např. rýže, či ječmen se v první fázi nejprve uvaří a je nutno je naočkovat fermentační kulturou. Teprve následně jsou smíchány s vařenou sójou a solí.  Směsi zrají v cedrových kádích.

Můžeme takto vytvořit několik druhů misa. Nejsvětlejší varianta se vyznačuje svou lehkostí, oproti tomu nejtmavší svou tuhostí.

Pro vaši představu, např. světlé sladké miso má velké procento škrobů a bakterií, které pomáhají střevní mikroflóře a zraje jen 2 - 8 týdnů. Oproti tomu např. ječmenné, nebo rýžové miso obsahuje více soli a méně sóji a bakterií. Doba fermentace rýžového misa je 2 - 3 roky v chladném prostředí. Nejtmavší je miso vyráběné pouze ze sóji a je pikantní. Díky přírodnímu procesu fermentace se bílkoviny ze sóji přeměňují na aminokyseliny a mastné kyseliny. Při zrání se uvolňuje tmavá omáčka, kterou známe jako tamari či shoyou.


Pokud si však pořídíte miso vyráběné průmyslově, nemůžete počítat s jeho léčivými účinky. Procesy výroby probíhají zcela odlišným způsobem.

Použití:

Přidává se do jídel až na závěr, aby se dlouho nevařilo. Zvýrazňuje chuť, používá se tedy pouze v malých dávkách a necháme 3 - 4 minuty rozležet.  Na jednu porci počítejte množství asi tak čtvrt čajové lžičky. Miso vždy rozpustíme ve vodě (stačí trošku) a potom používáme jako dochucovadlo.

Sladké miso se nejčastěji používá jako náhrada margarínu či mléka do obilných kaší, nebo krémových polévek, či zeleninových vývarů a mohou ho konzumovat děti od 6 měsíců věku.
Tmavé miso je vhodnější do polévek a luštěninových jídel, či na ochucení omáček.




Nové a aktualizované články

  • 1

Partnerské weby

image

Nový seznam nemocí

Připravili jsme pro Vás přehledný seznam všech běžných nemocí. Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

Reklama

image

Nový seznam nemocí

Připravili jsme pro Vás přehledný seznam všech běžných nemocí. Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

TOPlist