Oblíbené články

image

SPOLUPRÁCE Alternativní medicíny

PŘIDEJTE SE K NÁM ...

image

Nový seznam nemocí

Připravili jsme pro Vás přehledný seznam všech běžných nemocí. Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

  • Alternativní medicína CZ

    Alternativní medicína CZ

    AlternativníMedicína.cz je zpravodajský a poradenský server pro odborníky i širokou veřejnost zaměřený na zdraví. Společně s lékaři, terapeuty, poradci a léčiteli hledáme a předkládáme nejnovější poznatky z praxe, které přinášejí kvalitní řešení na zdravotní problémy, které vás trápí.

    Těšíme se na vaší cestu ke zdraví a je naším posláním vám pomáhat pomocí kvalitních informací.

     

     

    Přečtěte si více
  • Revoluce v léčení všech nemocí

    Revoluce v léčení všech nemocí

    "Revoluce v léčení všech nemocí" je nejznámější kniha paní Huldy Clarkové. V knize popisuje příčiny všech nemocí a předkládá řešení včetně kazuistik ze své praxe.        Mezi hlavní 2 příčiny považuje:

    Parazity, na které platí elektronická a herbální léčba a

    Nečistoty, u kterých je nejjednodušší léčba se jim vyhnout.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • Produkty pro zdraví a pohodu

    Produkty pro zdraví a pohodu

    V dnešní době je na trhu spousta kvalitních produktů pro zdraví, ale je mezi nimi i mnoho takových, které vás směrem ke zdraví příliš neposunou a pouze se vydáte z peněz.

    Testujeme a představujeme kvalitní produkty pro trvalé a zářivé zdraví. Pokud máte nějaký tip, dejte vědět.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • PYRAMIDY

    Lidé si pod pyramidou nabíjejí vodu, kterou pak pijí, zalévají s ní kytky, či ji používají pro obklady.

    Dávní vládci a civilizace si stavěli pyramidy, které jim sloužily k získání nadpřirozených schopností a jejich mysl povznášely a rozvíjely.

    Ne každý dnes ví, že pyramida je tvarový zářič, neboli transformátor energie, který dokáže působit na hmotný vesmír, ale také na živé organismy.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Mléko a náš organismus

Vynecháme-li informace o tom, jakým způsobem je se zvířaty v tomto (a nejen tomto) průmyslu zacházeno a budeme dělat, jako že to nevíme.

Existuje zřejmě mnoho důvodů, proč jsou někteří z nás milovníky mléka.

Pokud vám mléko chutná, a nepociťujete žádné zdravotní nepříjemnosti, v podstatě nemá cenu cokoliv řešit.  A vycházíme-li z toho, že když cokoliv konzumuji s láskou a proto, že mě to naplňuje štěstím, pravděpodobně mi to ublíží výrazně méně, než když při oné konzumaci trpím výčitkami svědomí, je vlastně konzumace mléka pro vás  v pořádku tak, jak je.

Většinou jsou však  ale dva hlavní důvody, proč lidé konzumují mléko.

První jsme zmínili již výše - tedy, že vám chutná a druhý, dost ošemetný je ten, že mléko obsahuje vápník a jiné zdravé látky pro náš organismus. Tedy pijeme ho pro zdraví. 

Pokud tedy patříte do kategorie druhé, zpozorněte v dalším čtení. Při výběru, zda pít či nepít mléko se vyplatí věnovat pozornost těmto zásadním bodům.

Vlastnosti a zpracování mléka:

  • Mléko není pití, ale jídlo (pro mláďata krav), stejně jako každé jiné mateřské mléko. Vycházejme tedy z toho, že je od přírody uzpůsobeno trávicímu traktu daného druhu. Z toho vyplývá totiž jedna důležitá věc, že lidský organismus nedokáže kravské mléko kvalitně vytrávit a díky tomu vytváří v našich střevech hlenitý šlem, který nám zevnitř  "obalí" střeva a činí je tak nepropustnými pro živiny, které přijímáme ve stravě.
  • Z toho vyplývá další bod - mléko by se mělo vždy konzumovat samostatně , ne jím "zapíjet" jídlo. Taoističtí mistři to popisují asi tak, že když sníte např. vaše oblíbené pečivo a zapijete mlékem, mléko danou potravu opět  "obalí" šlemitou hmotou a tudíž absolutně znemožní vytrávení pozřeného jídla. Tím tělo zatěžujeme, protože má najednou v trávicím traktu cosi, co nedokáže vytrávit, a tak se snaží ho zpracovat a uklidit, ale tím, že jsme tělu místo živin potřebných k výkonu práce dodali "jen nepořádek", který se snaží zneškodnit, jistě chápete, že v tu chvíli jste se rozhodně "nenajedli".


Průmyslový způsob zpracování mléka

Pasterizaci mléka si v podstatě můžeme představit jako převaření mléka, čímž se zbaví mléko životně důležitých enzymů.  Tyto enzymy pomáhají v těle dovézt vápník obsažený v mléce do našich buněk. 

Zároveň se z mléka odstředí tuk (ten tuk, v němž se nacházejí výživné látky, pokud tam nějaké jsou) a zbude jen jakási vápenitá voda. Tato vápenitá voda, neobsahující enzymy, které by vápník dovedly do kostí a jiných  důležitých částí organismu, se doplní jakýmkoliv olejem, abychom vytvořili naše oblíbené, plnotučné, nebo polotučné mléko. 

 

Čili opravdu to, co si kupujeme v obchodě a složitě dovážíme domů v dobré víře, co pro sebe neděláme je jen bílé cosi, nikterak využitelné pro náš organismus. Možná se v tuto chvíli vyplatí spočítat si, zda raději tyto výdaje neušetřit a neinvestovat je např. do kvalitního doplňku stravy s přírodním a vstřebatelným vápníkem. 

Autor: Michaela Matějčková

Nové a aktualizované články

  • 1

Partnerské weby

image

Nový seznam nemocí

Připravili jsme pro Vás přehledný seznam všech běžných nemocí. Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

Reklama

image

Nový seznam nemocí

Připravili jsme pro Vás přehledný seznam všech běžných nemocí. Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

TOPlist