Oblíbené články

image

SPOLUPRÁCE Alternativní medicíny

PŘIDEJTE SE K NÁM ...

image

PORADNA

Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

image

Nový seznam nemocí

Přehledný seznam všech běžných nemocí.
 
  • ZAPPER CENTRUM

    ZAPPER CENTRUM

    Produkty a služby alternativní medicíny

    Měření a diagnostika

    Široká nabídka přístrojů a doplňků stravy

    Frekvenční a plazmové generátory, měřicí a diagnostické přístroje

    Odborné poradenství a individuální přístup

     

     

    Přečtěte si více
  • Alternativní medicína CZ

    Alternativní medicína CZ

    AlternativníMedicína.cz je zpravodajský a poradenský server pro odborníky i širokou veřejnost zaměřený na zdraví. Společně s lékaři, terapeuty, poradci a léčiteli hledáme a předkládáme nejnovější poznatky z praxe, které přinášejí kvalitní řešení na zdravotní problémy, které vás trápí.

    Těšíme se na vaší cestu ke zdraví a je naším posláním vám pomáhat pomocí kvalitních informací.

     

     

    Přečtěte si více
  • Revoluce v léčení všech nemocí

    Revoluce v léčení všech nemocí

    "Revoluce v léčení všech nemocí" je nejznámější kniha paní Huldy Clarkové. V knize popisuje příčiny všech nemocí a předkládá řešení včetně kazuistik ze své praxe.        Mezi hlavní 2 příčiny považuje:

    Parazity, na které platí elektronická a herbální léčba a

    Nečistoty, u kterých je nejjednodušší léčba se jim vyhnout.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • Produkty pro zdraví a pohodu

    Produkty pro zdraví a pohodu

    V dnešní době je na trhu spousta kvalitních produktů pro zdraví, ale je mezi nimi i mnoho takových, které vás směrem ke zdraví příliš neposunou a pouze se vydáte z peněz.

    Testujeme a představujeme kvalitní produkty pro trvalé a zářivé zdraví. Pokud máte nějaký tip, dejte vědět.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Diabetes - cukrovka druhého typu je vyléčitelná dlouhodobým podáváním omega3

Diabetes - cukrovka druhého typu je vyléčitelná dlouhodobým podáváním omega3

05.05.2011
U této cukrovky je zachována produkce inzulínu a nemoc vzniká proto, že tělo přestává na vlastní inzulín reagovat. Jevu se odborně říká " inzulínová rezistence organismu" a oficiální medicína o něm tvrdí, že vzniká z "neznámých důvodů", a že je pouze schopna postižené osoby doživotně udržovat (v pozvolna se zhoršujícím stavu).

Mám velikou radost z toho, že v moderní přírodní medicíně zřejmě už víme, jak tento typ cukrovky přesně vzniká a především, jak se dá postupně VYLÉČIT.

Přibývají důkazy, že tato nemoc vzniká vlivem dlouhodobého nedostatku omega-3 nenasycených mastných kyselin. Ty pak (mimo jiné!!) chybí v buněčných membránách, které ztratí schopnost přenést molekuly glukózy z vnějšího prostředí do nitra buňky. Buňky hladoví, zatímco v krvi naopak hladina cukru stoupá.

Podrobnější informace v článku: Cukrovka - smrtící iluze o této chorobě.

Pro mne je tento článek o to zajímavější, že v téže době - na jaře roku 2009 - kdy jsem článek na internetu objevil, tak obvodní lékař mého otce (otec je narozen 1925) konstatoval, že sice nechápe, jak se to mohlo stát, ale že mému otci zmizela cukrovka 2. typu (byl na dietě a užíval antidiabetika v tabletách).

Článek mi pomohl nalézt příčinu tohoto „zázraku“ - můj otec dlouhou řadu roků DENNĚ užíval omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Tehdy jsem mu je (spolu s jinými produkty) doporučoval jen pro zlepšení stavu cév po mozkové mrtvici a netušil jsem, že jsou tyto přírodní látky nezbytné pro zdraví úplně všech buněk lidského organismu.

V současnosti přibývají (na západ od nás) další a další studie o tom, že omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou vlastně životně důležité pro úplně celý organismus, včetně nejdůležitějšího orgánu = mozku. K tomu se postupně dovídáme, jaká jiná onemocnění (kromě cukrovky) by mohly mít svoji VYLÉČITELNOU příčinu v dlouhodobém nedostatku omega-3 nenasycených mastných kyselin.

Nedostatkem omega-3 nenasycených mastných kyselin tedy trpí úplně všechny buňky v těle V moderní "civilizované“ stravě je chronický nedostatek těchto esenciálních látek (to znamená těch, které si tělo žádným způsobem neumí vytvořit samo) a jeho následkem má stále více lidí i takzvaně sníženou citlivost na inzulín - v některých pramenech se uvádí, že je takto postiženo až 70 % populace České republiky.

Lidem, kteří jsou touto poruchou postiženi ve větší míře, je pak stanovena diagnóza „diabetes druhého typu“ a ta se zatím v oficiální medicíně léčí pouze způsobem, který sice udrží klienty při životě, ale rozhodně je této „nevyléčitelné“ cukrovky nezbaví.

Takže způsob, jak se POMALU z této cukrovky uzdravit - a především jak jí PŘEDEJÍT!! - by mohl být velmi jednoduchý a zatím jej využívá jen nepatrná část informovaných příznivců přírodní medicíny = je jím stálá a dostatečná konzumace omega-3 nenasycených mastných kyselin. U lidí již postižených tímto typem cukrovky bude proces uzdravení možná dost pomalý a asi nikdy nepůjde předem stanovit, jak to u konkrétního jedince potrvá dlouho, ale trpělivost se rozhodně vyplatí (bereme-li v úvahu diabetické komplikace i lidí, doživotně léčených pouze současným standardním způsobem). 

POZOR!!
To rozhodně neznamená u lidí již závislých na inzulínu jej vysadit a naivně se domnívat, že omega-3 dostatečně rychle chybějící inzulín nahradí. Tak tomu samozřejmě není!

Bohužel zase musím zklamat masojedy, ale co se zdravého stravování týká, tak jako zdroj omega-3 uváděná konzumace dravých mořských ryb není zdaleka tím nejzdravějším způsobem ani nejvydatnějším zdrojem. Tím je jednoznačně lněné semínko (čerstvé rozmixované a nikoliv konzumované vcelku), které obsahuje cca 40 % lněného oleje, z čehož cca 50 % tvoří omega-3 nenasycené mastné kyseliny.  

Doplňující informace najdete např. v článku: Ryby pro zdraví?

Dalším solidním potravinovým zdrojem by měly být vlašské ořechy a olej z nich = u nás doma je to jediný olej používaný do studené kuchyně (saláty).

Pokud mám klientovi doporučit regenerační léčbu pomocí omega-3 látek, tak se pro jistotu nespoléhám jen na zdravé potraviny, a doporučuji zainvestovat do potravinových doplňků. Důvodem je, že potravinové produkty obsahují vysoké procento dvou zdravotně nezbytných omega-3 látek - EPA a DHA, které v rostlinných zdrojích nejsou. Zdravý organismus by je údajně v potravě přijímat nemusel, protože by je měl být schopen vytvořit z jiných omega-3, obsažených ve jmenovaných rostlinných potravinách. U chronicky nemocných lidí tato schopnost metabolické přeměny nemusí být dostatečně účinná, zvláště ne u diabetiků.


Jaká je doporučená denní dávka omega-3?
To zatím nikdo neví přesně, takže informace se různí, někde se uvádí až 3 gramy denně. Takže jediná tabletka Omega-3 obsahující cca 250 - 300 mg (podle výrobce) je samozřejmě lepší než nic – a jak už jsem uvedl, mému tatínkovi i ta jedna tableta denně pomohla zcela se vyléčit z lehčí formy cukrovky – ale pravděpodobně má tato dávka ještě dost daleko do ideální situace.

Předpokládám, že proces regenerace poškozených buněk významně uspíší, pokud si klient kromě doplňování chybějících omega-3 mastných kyselin současně odstraní i chronické překyselování organismu. Doporučuji měřit si pH moči opakovaně v průběhu dne a hodnoty si zapisovat (třeba do tabulky v Excelu). 

Podrobnosti najdete v tomto článku: Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení.

Podobné zásadní medicínské objevy, nevyžadující žádnou chemickou ani chirurgickou léčbu, jsou možná důsledkem toho, že se našly peníze i na výzkum skutečné, člověku prospěšné medicíny, nezávislé na farmakologických koncernech, jejichž hlavním zájmem je vyvíjet PATENTOVATELNÉ chemické "léky".

Stále nepřestává platit stará moudrost, že lékař léčí, ale příroda uzdravuje. K tomu rád připomínám, že Vaším nejlepším "lékařem" a pomocníkem „Matky přírody“ může být pouze ta osoba, kterou každé ráno vidíte v zrcadle. Tato možnost - podomácku a včas se o své zdraví sám postarat - je samozřejmě v rozporu s finančními zájmy výrobců chemických léků. Podrobné informace v článku: Výzva proti institucionalizaci přístupu k rostlinným léčivým zdrojům v EU.

Další pozoruhodnou informací týkající se domácí samoléčby cukrovky je zjištění několika nezávislých studií, týkajících se vlivu skořice na cukrovku 2, typu. Při jejím užívání klesá zvýšená hladina glukozy v krvi, protože skořice napomáhá k zlepšenému průniku glukózy skrze buněčnou membránu.

Pro SKUTEČNÉ VYLÉČENÍ z cukrovky 2. typu (a nikoliv jen současné „opečovávání“ oficiální medicínou) by z tohoto hlediska mohlo být úplně nejefektivnější současné a dlouhodobé užívání skořice a produktů obsahujících nenasycené mastné kyseliny omega-3.

05.05.2011

autor: MUDr. Ladislav Šafránek

Zdroj: www.celostnimedicina.cz

Nové a aktualizované články

  • 1
TOPlist